Home > PODUZEĆE > Povijest
Povijest

I.T.V. d.o.o. je tvrtka s najdužim iskustvom u industrijskoj proizvodnji vapna u Hrvatskoj. Godine 1993. I.T.V. d.o.o u potpunosti je privatizirana, te je danas u vlasništvu Schmid Industrie Holding iz Wopfinga.

1963 - počeci proizvodnje vapna
I.T.V. d.o.o je tvrtka s najdužim iskustvom u industrijskoj proizvodnji vapna u Hrvatskoj. Na osnovu studije o ekonomskoj opravdanosti, te geoloških istraživanja tla, projektirana je, izgrađena i puštena u pogon 1963. godine, te od tada djeluje unutar grupe SOUR-a Istarske tvornice cementa i hidratiziranog vapna zajedno sa TC Koromačno i TC Pula.

1993 – ITV-a u vlasništvu Schmid Industrie Holding-a
Od 1990. godine I.T.V. d.o.o posluje samostalno, a 1991. godine privatizacijom je pretvorena u dioničko društvo. Godine 1993. I.T.V. d.o.o u potpunosti je privatizirana, te je danas u vlasništvu Schmid Industrie Holdinga iz Wopfinga, austrijskog koncerna za proizvodnju građevinskog materijala poznatih marki Murexin i Austrotherm. Dolaskom stranog kapitala, I.T.V. d.o.o je uz proizvodnju građevinskog i industrijskog vapna, te kamenih agregata, započela i sa plasmanom građevinskog materijala proizvedenog u sestrinskim firmama Murexin i Austrotherm. S novim je vlasnikom i hidratizirano vapno dobilo novo ime.

1998 - ekološki filter za zaštitu okoliša u ITV-a
Krajem 1998. godine izvršena je montaža i pušten u pogon filter za otprašivanje peći čime je saniran 35 godišnji problem zagađivanja okoliša. Tim potezom I.T.V. d.o.o uvrstila se u europski orijentirane gospodarske subjekte s minimalnom emisijom štetnih plinova u skladu s najrigoroznijim europskim normama.

2006. /2007. – izgrađena tvornica za proizvodnju suhih mortova u Most Raši i započeta vlastita proizvodnj građevinskih ljepila u programu za polaganje keramike i mortova za lijepljenje i armaturni sloj u programu Fasada. Osim toga u tvornici se proizvode žbuke, mortovi, estrisi i beton.

2013. – otvoren vlastiti pogon za proizvodnju završno dekorativnih žbuka u Most Raši.

Izgradnjom tvornice u Raši kompletiran je proizvodno- prodajni program, te je I.T.V. u godinama koje slijede pozicioniran na tržištu kao značajan i stabilan gospodarski subjekt u građevinskom sektoru. Uz široki asortiman vrlo kvalitetnih proizvoda nudi i kompletan servis i tehničku podršku stručnog tima zaposlenika a sve kako bi zadovoljila zahtjeve i potrebe kupaca, te kako bi zajedno ostvarili najoptimalnije rezultate u radu sa Murexin proizvodima.

Povijest Murexina
Osnovan 1931. godine, Murexin je vrlo brzo svoje ime doveo do velike važnosti. Ponajprije u području građevinske zaštite, a kasnije i građevinske kemije Murexinovi su proizvodi priznati u kratkom roku. Od 1987. godine Murexin pripada Schmid Industrie Holdingu. Godine 1995. Murexin se spojio s tvrtkom Furtenbach. 1999. godine odvojio se osnivanjem tvrtke Furtenbach d.o.o. unutar Schmid koncerna. Istovremeno Murexin preuzima tvrtku boja i lakova Durlin-Wegin – logičan korak za jasan cilj tvrtke: ponuditi sveobuhvatna rješenja iz prve ruke za što veće zadovoljstvo kupaca. Ono što je 1986. godine započelo s ljepilom za pločice i masom za fugiranje, u međuvremenu se razvilo u vrlo opsežan program za polaganje keramike, od pripreme podloge do sredstava za čišćenje pločica, a sve to u perfektno usklađenoj liniji proizvoda koji se s odličnim rezultatima koriste širom svijeta.

Murexin nudi i široki asortiman proizvoda iz programa građevinske tehnike, kvalitetnih i jednostavnih za primjenu, kao i liniju proizvoda za polaganje parketa, niveliranja u unutrašnjoj gradnji, te razne druge sisteme.

Pored pouzdane kvalitete Murexin nudi i kompletan servis i kompletno savjetovanje, te jamči za inovativna rješenja koja mogu zadovoljiti najveće zahtjeve.

Preuzimanjem Durlina, tradicionalnog austrijskog proizvođača boja i lakova, Murexin je i na tom području dostigao vrhunsku kvalitetu. Od fasadnih žbuka do fasadnih boja, od disperzija za unutrašnje prostorije do lakova u širokom spektru boja – s Durlinom iz kuće Murexin svijet postaje šareniji. Durlin optimalno štiti i uljepšava drvo, metal, beton ili zid, a specijalni Aqua-proizvodi na vodenoj bazi dobro se nose i s trendom ekološki neškodljivih rješenja. Konzekventna istraživanja i rad na razvoju proizvoda omogućavaju perfektne rezultate pri obradi i rješenja koja već sada gledaju u budućnost.

Murexin nastoji svoje usluge i proizvode nuditi širom Europe. Murexinove tvrtke kćeri i njihova predstavništva sa razgranatom distribucijskom mrežom nalaze se u brojnim zemljama. Kvaliteta, know-how i servisna služba već su internacionalno poznati.